גרNYולה

בריאות בכל טעימה




 
גרנולה
מתוך ויקיפדיה
 
גרנולה היא תערובת דגנים הנחשבת ל"מזון בריאות".
תערובת זו מבוססת על שיבולת שועל ומיוצרת בשני אופנים:
קלויה קלות ובעלת גוון חום כהה.
טבעית (מיזלי) - לא קלויה, בצבעי לבן וחום, הגוון הבסיסי של שיבולת שועל.
בנוסף יכולה הגרנולה להכיל מיני אגוזים, שקדים וזרעים המגוונים את טעמה ומוסיפים לערכה התזונתי. כדי להמתיק את הגרנולה משתמשים בדרך כלל בדבש, בסוכר חום ובמבחר סוגים של פירות יבשים בעלי מתיקות טבעית.
הגרנולה בתוספת יוגורט, חלב או מיץ תפוזים יכולה לשמש כארוחת בוקר מזינה. כמו כן משמשת הגרנולה כחטיף לאורך היום וכחטיף אנרגיה לאכילה לפני פעילות גופנית או אחריה.
הגרנולה ידועה בעולם מזה עשרות שנים, אך ניתן לציין שתי אבני דרך בכניסתה לתפריט היום יומי בעולם המערבי:
בשנות ה-60 תנועת ילדי הפרחים חיפשה מאכלים יבשים הנשמרים לאורך זמן, טעימים, ובעלי מראה וטעם "קרובים לטבע", הניתנים לקנייה בצורת מזון ארוז מראש, אך אפשר גם להכינם לבד בקלות.
כיום גוברת הדרישה למזון טבעי ללא תוספות של חומרים משמרים וצבעי מאכל.

גרנולה ערך תזונתי ל־100 גרם (בממוצע)

 

 קלוריות400 קק"ל

חלבונים12 ג'

פחמימות60  ג'

שומן 15 ג'

שומן רווי

 %4כולסטרול0 מ"ג

נתרן 18 מ"ג

סיבים תזונתיים 11 ג'