גרNYולה

בריאות בכל טעימה





מתכוני בריאות

 
גרנולה, מתכון בסיסי

חומרים (לכ-1 ק"ג גרנולה):
4 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)
2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים, קצוצים גס (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה )
1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת,,פשתן)
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס דבש, -סילאן תמרים
1/2 כפית מלח
רבע כפית  קינמון טחון - 1 יחידה ציפורן
כוס וחצי פירות יבשים (תפוחים,צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים- קצוצים)

אופן ההכנה:

.מערבבים את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים בכלי לתערובת אחת.

2.בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את החמאה עם הסוכר, הדבש והמלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.

3.מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והוציפורן שופכים על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.

4.מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה  ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.

5.קולים בחום של 160 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-40 דקות). במשך הקלייה מערבבים פעם או פעמיים, כדי להבטיח קלייה אחידה.


6
.מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תישאר בתפזורת.

7.כשהתערובת קרה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. שומרים בקופסאות זכוכית סגורות ואטומות - רצוי להקפיא!

בהגשה:מגישים עם חלב, מיץ תפוזים, יוגורט, שמנת, גלידה או פירות.


 

מקביליות

רכיבים: (כ 70 מקביליות) מאת יערה

100 גרם דבש

150 גרם רסק תפוחים לא ממותק (מקופסת שימורים)

3 כפות שמן קנולה מתקררות בתבנית

100 גרם אגוזי לוז שלמים

200 גרם צימוקים

250 גרם קוואקר מהיר הכנה (כ 5 כוסות)

2 כפות סובין שיבולת שועל

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות).

  2. לערבב בקערה דבש, רסק תפוחים ושמן.

  3. לקצוץ במעבד מזון אגוזים וצימוקים, עד לפירורים גסים, להוסיף לתערובת הדבש ולערבב.

  4. להוסיף בהדרגה קוואקר לתערובת, לערבב היטב.

  5. להוסיף סובין שיבולת שועל ולערבב.

  6. בידיים רטובות לשטח היטב את התעורבת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  7. בעזרת סכין טבולה במים ליצור מקביליות (יוצרים קווים לאורך במרווחים של כ 3 ס"מ,  ואז באלכסון במרווחים של כ 2 ס"מ).

  8. חשוב לעשות זאת לפני האפייה ולהשתמש בסכין טבולה במים, כדי שיהיה ניתן להפרידן לאחר האפייה.

  9. להנמיך את התנור ל150, לאפות 25 דקות או עד שיבש למגע.

  10. לחכות עד שיתקרר, להפריד מנייר האפייה ולאחסן עד שבוע בכלי סגור.

 

חטיפי גרנולה

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא-אנג'ל

המרכיבים:

100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)

110 גרם (3/4 כוס) קמח מלא

100 גרם (כוס ורבע) קוקוס טחון

100 גרם (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום כהה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס אגוזי מלך, שבורים גס

1/2 כוס צימוקים

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/4 כוס דבש

 

לשימון: מעט חמאה מומסת

תבנית: פיירקס מלבנית גדולה מאוד או תבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל 32X26 ס"מ.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. מערבבים בקערה: שיבולת שועל, קמח מלא, קוקוס, סוכר חום, אבקת סודה לשתיה, אגוזים וצימוקים.
  3. מחממים חמאה ודבש בסיר קטן, על אש בינונית, עד שהחמאה נמסה. מערבבים ומביאים לסף רתיחה. יוצקים על תערובת הקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, דוחסים ומשטחים היטב.
  5. אופים 35-45 דקות (אצלי זה לקח 35 דקות, י.ג.) עד להזהבה. מוציאים מן התנור. התערובת מעט רכה למגע כשהיא חמה - ומתקשה בצינון. מצננים היטב ורק אז חותכים למלבנים (אחרת המאפה יתפורר). שומרים בכלי אטום, עד שבוע.

(צילום: דניה ויינר)

 

 

מי אמר שגרנולה חייבת להיות מתוקה.

סאלטי גרנולה סטי'ק

חומרים:
2 כוסות שיבולת שועל
1 כוס קמח שיפון
3 ביצים
1/2 כוס שמן זית  כתית
1/2 כוס שבבי פיסטוק
1/2 כוס פקאנים,שקדים,בטנים
1/2 כוס אגוזי קשיו, קצוצים
1 כוס זרעי פשתן, טחונים במטחנת תבלינים (אם קונים בחנות תבלינים, כדאי לבקש שטחנו את הזרעים בחנות)
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס זרעי חמנייה או דלעת                                                                                                                                       1/2 כוס גרעיני סויה קצוצים
3 כפות דבש  סילאן תמרים
3 כפות טחינה גולמית
1/2 כפית אורגנו  טרי
1 כף עלי תימין טריים
פלפל שחור, טחון טרי
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 כפית מלח
מלח ים גס (רצוי מלח אטלנטי) לפיזור מלמעלה
הכנה:

 
1.מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים פרט למלח הגס.

2.משטחים את התערובת בעזרת הידיים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, לעובי של כ-1 ס"מ.

3.מפזרים מעל מלח גס. אופים בחום של 160 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-40 דקות).

4.חותכים , מצננים ושומרים בקופסאות זכוכית סגורות.